[...] Białko 2 gramy na kilogram masy ciała, tłuszcze 1-1,5 grama i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Następnie wrzuć kilka przykładowych dni diety zgodnie z opisem w regulaminie działu. Jako zrzuty ekranu z dziennika żywieniowego potreningu.pl https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U.-t922822.html
Jak potrzebujesz planu to znajdziesz go tutaj -> https://www.sfd.pl/lp/treningi-leksykon-treningow/ Zacznij od FBW 3 razy w tygodniu i ogarnij solidnie miskę. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
[...] oraz talii to widać, że znajduje się tam trochę tłuszczu, którego należy się pozbyć. Zacznij od wyliczenia ilości kalorii jaką potrzebujesz, tutaj masz wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 [...]
Cześć! Na samym początku warto obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, jakie będzie Ci potrzebne aby zacząć budować masę mięśniową. Tutaj możesz znaleźć wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. [...]
Cześć! Na samym początku warto obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, jakie będzie Ci potrzebne aby zacząć budować masę mięśniową. Tutaj możesz znaleźć wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. [...]
Cześć! Patrząc na Twoje zdjęcie, to czeka Cię jeszcze redukcja. Zacznij od obliczenia kaloryczności tutaj masz wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
[...] że nie stanowią głównego źródła węglowodanów. Gdy będziesz spożywał 2-3 kromki dziennie, to każdy z nich jest ok. Najpierw skorzystaj ze wzoru tutaj -> http://www.sfd.pl/-t276436.html aby obliczyć zapotrzebowanie. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na [...]
[...] potrzebuje aby być na zerze kalorycznym. Bo może być tak, że ta liczba się znacznie różni od 3000 kcal. Tutaj możesz znaleźć wzór do obliczenia zapotrzebowania ->http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli ta liczba będzie mniejsza niż 3000 kcal, to zostań tej kaloryczności. Natomiast jeżeli będzie większa, to wskocz na tę kalorykę na 2 tygodnie i [...]
Cześć! Najlepiej by było obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne jakie masz na obecnej wadze. Wylicz tak zwane zero kaloryczne, wzór znajdziesz tutaj -> http://www.sfd.pl/-t276436.html. Wejdź na tą ilość kalorii na 2 tygodnie. A następnie możesz spokojnie dodawać kalorii. Dodawaj po 200-300, w momencie gdy masz zastój.
Cześć! Na samym początku oblicz ile tak naprawdę Twój organizm potrzebuje aby redukować. Tutaj możesz znaleźć wzór do obliczenia zapotrzebowania ->http://www.sfd.pl/-t276436.html Pamiętaj o odpowiednim podziale na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: [...]
[...] więcej niż powinno, to mamy nadwyżkę. Zatem jeżeli chodzi o masę, to zacznij od samego początku, czyli obliczenia kalorii jakich potrzebujesz, tutaj masz wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 [...]
[...] jeżeli uważasz, że jesteś otłuszczony, oraz jesteś osobą początkującą, to możesz spróbować zrobić "rekompozycję". Zacznij od obliczenia swojego zapotrzebowania kalorycznego, wzór znajdziesz tutaj -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Na rekompozycji potrzebujesz spożywać kalorie na poziomie "zera" kalorycznego lub delikatnej nadwyżki rzędu 5%.
SFD Nutrition Fame Preworkout nie zawiera kreatyny, więc jak najbardziej możesz połączyć go właśnie z tym aminokwasem. Nawet gdyby zawierał, to nie ma ku temu żadnych przeciwwskazań. Jedynie w sytuacji, gdyby tej kreatyny było dużo, to stosowanie jej w dużej dawce traci trochę sens. Kwasy tłuszczowe omega 3 warto stosować stałe, więc jak masz [...]
/SFD/2021/10/11/8542762dee9a4731bc5089e060d133fb.jpg W przypadku osób, które wracają do regularnych treningów nie ma konieczności stosowania bardzo rozbudowanej suplementacji bo na takim etapie, na którym się znajdują taka nie jest potrzebna. Osoby wracające do aktywności powinny przede wszystkim ogarnąć na nowo podstawy dietetyczne bo to jest [...]
Podniosłem białko do 1,8g na kilogram masy ciała z założeniem że te 140g to minimum więc zazwyczaj wyjdzie trochę nad 140g czy taki podział jest odpowiedni? Jeżeli przy 2500 Kcal waga będzie spadać to dołożę jeszcze 200-300 Kcal /SFD/2021/10/26/360720729a2a44d683b156509151b2b2.jpg
[...] Popraw swoją dietę i wrzuć ją przede wszystkim zgodnie z regulaminem działu, bo w tej formie jest nieczytelna - troszkę się zmieniło od czasu powstania tej instrukcji, ale myślę, że powinieneś sobie poradzić, bo potreningu.pl jest dość intuicyjne. https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U.-t922822.html
/SFD/2021/12/14/d789bbed6c244b9698cafc6cb1f7b05f.jpg Suplementy można powiedzieć, że są obecne w świecie fitnessu od dekad, a ich łatwy dostęp sprawia, że niejednokrotnie sięgamy po nie zbyt wcześnie.i nie do końca przemyślimy sprawę wydania na nie pieniędzy co w efekcie daje stracone pieniądze i niewykorzystany ich potencjał. Suplementy to nie są [...]
[...] CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: 11. POZIOM BF%: 12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): 13. STAN ZDROWIA: 14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: 15. PPM (podstawowa przemiana materii): 16. WYNIKI SIŁOWE: -klata: -martwy ciąg: -przysiad: Czytaj więcej na https://www.sfd.pl/ANKIETA__Zanim_zadasz_pytanie-t297513.html
Jw czyli jeśli jest bialko pszeniczne i do tego nie wiadomo ile procent to raczej unikać ;) Białka sfd czy k f d mozna śmiało stosować,sam osobiscue stosuje i jedne i drugie praktycznie cały czas,nie kupując innych